Lokeren

Lokeren smeert STVV tiende nederlaag aan

Lokeren smeert STVV tiende nederlaag aan

Lokeren smeert STVV tiende nederlaag aan

Print
Het noodlijdende STVV heeft zaterdag zijn tiende seizoensnederlaag geleden. Lokeren was te sterk: 3-0.
De formatie van oefenmeester Peter Maes bleek helemaal over de ontgoocheling van de bekeruitschakeling bij derde klasser WS Woluwe. Lokeren begon sterk aan de ontmoeting met Sint-Truiden en na goed twintig minuten stond het 2-0 voor. Een voorsprong die het niet meer uit handen gaf. Meteen een vijfde opeenvolgende thuisoverwinning en een achtste competitiewedstrijd zonder nederlaag op rij.

Lokerencoach Peter Maes moest in de vervanging voorzien van Taravel en Tshimanga, alle twee geel geschorst. Hij koos voor Gueye en de 18-jarige De Bock, die daarmee de eerste keer dit seizoen aan de aftrap stond in een competitiematch.

Sidibe

Brepoels kon terug beroep doen op zijn spits Sidibe die de plaats van Mutombo (B-kern) innam. Verder voerde de Sint-Truidense coach nog drie wijzigingen door. Masset verving de geschorste Odoi, Camara nam de plaats in van Rymenants en in extremis haakte ook Wagemakers (vrouw hoogzwanger) af en kwam Kotysch aan de aftrap. In doel behield Brepoels het vertrouwen in de 18-jarige Henkinet, de vorige speeldag ingevallen voor de geblesseerde Van der Jeugt die op de bank zat.

De bezoekende doelman werd onmiddellijk aan het werk gezet. Op een kopbal van Maric na vrijschop van Leko. Hij ging goed plat en verhinderde een vroege achterstand voor zijn ploeg die prompt reageerde en via een afgeweerde hoekschop dicht bij de 0-1 kwam. Euvrard trof evenwel de staander.Toch was Lokeren de dominerende ploeg en dat overwicht resulteerde in twee doelpunten in nauwelijks vijf minuten. Eerst scoorde Tiko met een afstandsschot dat via een Sint-Truidense verdediger van richting veranderde en buiten bereik van Henkinet tegen de netten dwarrelde.

Even later miste die Henkinet de interceptie bij een vrijschop van Leko. De Ceulaer kon van die misser profiteren om tegen zijn ex-ploeg te scoren en zijn nieuwe ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong te brengen. Dat was meteen de ruststand!

Nieuwe kans Bertjens

Brepoels bracht na de rust met Bertjens en Christ twee verse krachten in. En die dubbele wissel bracht zijn ploeg meteen beter in de wedstrijd. Lazic kon slechts met veel moeite een schot van Delorge afweren en Mennes mikte in de rebound te hoog. En even later had de ingekomen Bertjens de aansluitingstreffer aan de voet. Hij besloot evenwel zwak voorlangs.

Even later moesten de bezoekers met tien verder. De aan de rust ingekomen Christ kreeg rood na een aanslag op Persoons. De 2-0 achterstand nog ophalen was meteen zo goed als onbegonnen werk. Toen wat later Overmeire een derde Lokerse treffer lukte, was de wedstrijd gespeeld.

DDT

Scheidsrechter: Sam Loeman.
Toeschouwers: 4.413.
Lokeren: Lazic, Tiko, Gueye, Maric, De Bock, De Pauw, Overmeire, Persoons, Mokulu, Leko, De Ceulaer.
Sint-Truiden: Henkinet, Kotysch, Masset, Euvrard, Deferm, Delorge, Mennes, Camara, Caluwé, Schouterden, Sidibe.
Doelpunten: 18’ Tiko 1-0, 22’ De Ceulaer 2-0, 76’ Overmeire 3-0.
Gele kaarten: Masset (fout), Euvrard (fout), Kotysch (fout), De Ceulaer (onsportief gedrag), Deferm (fout).
Rode kaarten: 69’ Christ (fout op Persoons).
Vervangingen: 46’ Camara door Bertjens, 46’ Caluwé door Christ, 68’ De Pauw door Mbayo, 77’ Mokulu door Yagan, 80’ Delorge door Evertz, 85’ De Ceulaer door Deekman.