Turkse gemeenschap protesteert voor vrijgave vermoorde broers

Turkse gemeenschap protesteert voor vrijgave vermoorde broers

Turkse gemeenschap protesteert voor vrijgave vermoorde broers

Print
In het West-Vlaamse Meulebeke heeft de plaatselijke Turkse gemeenschap zaterdag geprotesteerd omdat de lichamen van de twee broers, die in september op straat werden doodgeschoten, nog niet werden vrijgegeven voor een begrafenis in hun land van herkomst. De optocht verliep zonder incidenten. Wel werden de ouders van de slachtoffers even onwel.

Zo'n 150 mensen verzamelden omstreeks 14u aan de woning van één van de slachtoffers. Nadien trokken ze naar het gemeentehuis en tot slot naar het mortuarium waar de broers liggen opgebaard.

De nabestaanden van de twee broers zeggen dat het onmenselijk is dat de Kortrijkse onderzoeksrechter weigert om de lichamen vrij te geven.

"Bijna zestig dagen na hun dood liggen de twee lichamen nog altijd in het rouwcentrum. Wij willen enkel dat de twee broers een eeuwige rustplaats krijgen in Turkije en geen tijdelijke hier in België", klonk het ter plaatse.

Het gerecht wil de lichamen nog in ons land houden en later eventueel opgraven als dat nodig zou zijn voor het onderzoek.

Archiefbeeld

MEEST RECENT