Overstromingsgevaar dreigt in Vlaanderen

Overstromingsgevaar dreigt in Vlaanderen

Overstromingsgevaar dreigt in Vlaanderen

Print
Verschillende plaatsen in Vlaanderen dreigen door de aanhoudende regen te overstromen. De hulpdiensten hebben zaterdagochtend nog niet veel oproepen gekregen, maar dat kan in de loop van de dag nog veranderen.

Dit weekend valt er tussen de veertig en de zestig liter water per vierkante meter. Zaterdag zal het wellicht onophoudelijk regenen waardoor er overstromingsgevaar dreigt. "Een normale maand november is goed voor maar zo'n zeventig liter neerslag, in een hele maand. Bovendien heeft het de voorbije dagen zoveel geregend dat de grond nu al verzadigd is, waardoor het water niet meer kan wegtrekken in de bodem. Al het water komt dus in beken en rivieren terecht, met alle gevolgen van dien", aldus VRT-weervrouw Sabine Hagedoren.

Ook de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) vreest voor overstromingen. Vooral het Pajottenland, het Denderbekken, het Bovenscheldebekken en de Vlaamse Ardennen zullen met wateroverlast kampen. Bewoners worden alvast aangeraden om gebruik te maken van zandzakjes en om meubels van de grond te zetten.

Verkeer

De zware regen zal ook voor verkeershinder zorgen. Op de Antwerpse ring is er zaterdagochtend wateroverlast ter hoogte van Antwerpen-Zuid gemeld. In de richting van Gent is de rechterrijstrook versperd. Op de A12 is de Bevrijdingstunnel afgesloten.

Ook op de Brusselse ring in Wezembeek-Oppem werd vrijdagavond twee rijstroken afgesloten wegens wateroverlast. De brandweer van Zaventem moest riolen vrijmaken. Op de binnenring is de linkerrijstrook versperd.

Meer informatie vindt u op www.overstromingsvoorspeller.be

MEEST RECENT