1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gevel Hof van Cortenbach stort deels in: brokstukken op auto

Een gevel van het historische Hof van Cortenbach is donderdagavond deels ingestort. Een vrouw kreeg de brokstukken op haar auto, maar kwam er gelukkig met de schrik vanaf.

svanhaezendonck

In de gevel van het 16de-eeuwse gebouw in de Ziekenliedenstraat gaapt een gat van vier meter op vier. Door de hevige rukwinden kwam een deel van de gevel naar beneden. Echt verbazingwekkend is dat niet, want het gebouw staat al 79 jaar te verkommeren. De stad hoopt daar binnenkort verandering in te brengen.

Op het moment dat de brokstukken vielen, had een vrouw zich daar net geparkeerd. "Het klonk als een enorm bombardement. Ik ben op de auto afgelopen en zag Dominique achter het stuur zitten. Ze zat onbeweeglijk voor zich uit te staren. Gelukkig waren de stenen op de achterkant van de auto gevallen. Ze is aan een drama ontsnapt”, zegt Larissa.

Zelf mag ze ook van geluk spreken. Toen de gevel deels naar beneden donderde, was ze net haar zoontje nog een kus gaan geven voor ze naar haar werk ging, restaurant Camogli in de Leopoldstraat. Door de instorting is de Ziekeliedenstraat deels afgesloten.

SVH, BEPR

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio