Giants kraken na verlengingen

Giants kraken na verlengingen

Giants kraken na verlengingen

Print
De Antwerp Giants hebben donderdagavond niet kunnen winnen tegen Leuven. Het was een spannende wedstrijd waar de beslissing pas na verlengingen viel (91-84).

Randy Oveneke was speelklaar geraakt voor deze uitwedstrijd waar coach Eddy Casteels zijn broer Louis tegenkwam die manager is bij Leuven.

De Giants begonnen slordig. De eerste drie doelpogingen gingen de mist in en de Brabanders stonden 7-2 voor. Freeman vanachter de boog zorgde voor 12-7 waarna Mejri en Strickland voor de bezoekers hetzelfde deden. Twee dunks van Wilson gaven de jongens van Casteels de kleinste bonus na kwart 1. (17-18)

Een sterke Brown en Moors brachten de sinjoren op 21-28. Leuven speelde constant met twee grote jongens zodat de Giants problemen hadden in de rebound. Coach Casteels roteerde net als vorige week ruim met zijn bankspelers en die scoorden ook allemaal alweer. (21 punten van niet-starters in eerste helft)

Enkele scheidsrechterlijke blunders brachten sfeer in de zaal en frustraties op en naast het veld. De Giants hielden het hoofd het koelst en profiteerden ervan om zowaar tien punten uit te lopen bij de rust. (30-41)

Black en Hopkins kwamen op stoom en het stond 34-50 maar Leuven kraakte niet. Miller dirigeerde zijn ploeg en Freeman werkte af. Toch kwam de thuisploeg niet veel dichter omdat de Giants rustig domineerden en de bal geduldig rond speelden en het open shot zochten.

Mejri had ondertussen een lichte vierde fout gekregen en moest voorlopig naar de bank. Op het einde van kwart drie stond het 49-63. Het mooie aan basketbal is dat het nooit gedaan is. Bommen van Miller en Marnegraeve bracht in een dolle minuut terug spanning (60-65)

De Giants waren van slag en met nog vier minuten op het bord was het 67-67. na een vrijwillige fout van Wilson werd het zelfs 72-67. De bommen vlogen de Giants rond de oren en Tofi was baas onder de borden.

Black en Hopkins driepunterden net op tijd naar 78-73 en Wilson na een steal zorgde voor 78-75 met nog 37 seconden op het bord. De ultieme driepunter van Hopkins viel binnen vlak voor de buzzer en dus moest een verlenging de beslissing brengen. (78-78) Hierin was john Tofi ongrijpbaar voor de Antwerpse defensie. (86-82) Vanop de vrijworplijn maakte de thuisploeg het af. Eindstand : 91-84

Leuven : MILLER 24,LOWHORN 8,TOFI 22,FREEMAN 16,DAGUNDURO 10, Devine 0,Vuchelen 0,Marnegraeve 9,Mattheus 0
Giants:VANDERJONCKHEID 2,HOPKINS 22,WILSON 13,BLACK 17,MEJRI 4,Moors 5, Oveneke 4,Strickland 6,Brown 12

LUHE

Meer basketbal