Porseleinwinkel stopt na 34 jaar

Print

Porseleinwinkel stopt na 34 jaar

Brasschaat - Het zijn slechte tijden voor de Brasschatenaren die dol zijn op porseleinen serviezen, zilveren bestekken en kristallen glazen. Na de stopzetting van Van Limbergen op de Bredabaan in augustus, houdt nu Cluny Collections in winkelcentrum Donk Patio totale uitverkoop.
"Deze winkel was van bij de start 34 jaar geleden aanwezig in dit winkelcentrum, maar niet altijd op deze plek", zeggen verkoopsters Monique Velle en Nadine Delafaille. "We hebben lange tijd goed gedraaid, maar de jongste jaren ging het bergaf. De klassieke klanten voor dure serviezen en bestek sterven uit, en de jongeren geven er geen geld meer aan. Die kopen elke twee jaar een nieuw servies bij Ikea en spenderen hun geld liever aan drie of vier reizen per jaar. Sparen voor mooie stukken, dat is er niet meer bij."

Monique en Nadine geven ook toe dat de winkel zich de jongste jaren niet aangepast heeft aan de veranderde smaak. Een massief zilveren sigarenkoker van 143 euro, een kristallen champagnekoeler van 1.295 euro, handgeschilderde porseleinen borden met bloemen en vogeltjes, van 500 euro per stuk: die klanten zijn echt uitgestorven. Bovendien hebben de vorige uitbaters te veel ingekocht en ligt er nog voor vele tienduizenden euro's onverkocht in de kelder.

De winkel is deze zomer failliet gegaan maar onmiddellijk overgenomen en verdergezet door een Nederlandse zakenman, die nu met Monique en Nadine uitverkoop houdt tot 31 januari. Ideaal dus om met de feestdagen nog een mooi cadeau te kopen voor op de feesttafel. Wat eind januari niet verkocht is, gaat naar een webwinkel.

*

Boris Rousseeuw
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio