Sven Nys modderkoning in Niel

Sven Nys modderkoning in Niel

Sven Nys modderkoning in Niel

Print
Sven Nys (Landbouwkrediet) heeft, net als vorig jaar, de Fidea Jaarmarktcross in Niel gewonnen. Terwijl wereldkampioen Zdenek Stybar thuis was gebleven, laveerde Nys het best tussen de modder. Niels Albert moest zich weer tevreden stellen met een tweede plaats, voor de Fidea-mannen Bart Wellens en Kevin Pauwels.

De organistoren kregen voor de cross nog teleurstellend nieuws. Wereldkampioen Zdenek Stybar verkoos om niet aan de start te verschijnen wegens last aan de rug. De Tsjech heeft naar eigen zeggen pijn in de onderrug sinds een looptraining tijdens zijn stage in Mallorca.

In een koud en nat Niel kregen de renners een erg zwaar parcours voorgeschoteld. Sven Nys en Niels Albert zonderden zich al snel af, achternagezeten door Kevin Pauwels en Bart Wellens.

In de afdaling van de Rupeldijk toonde Nys zijn klasse en zette hij de tegenstand telkens onder druk. Bij een versnelling halverwege de cross moest Albert een gaatje laten. Nys laveerde gezwind door de modder en bouwde zijn voorsprong gestaag uit.

Toch kreeg het publiek nog een spannend slot toen Nys op twee ronden van het einde bij een wissel lang op zijn fiets moest wachten. Albert nestelde zich weer in het wiel van de Belgisch kampioen, maar niet voor lang.

Nys liet zijn gouwgenoot weer achter en bleef deze keer definitief weg. Zo volgt Nys zichzelf op in de erelijst van de Jaarmarktcross. Albert moet het weer stellen met de tweede plaats. Wellens, die in de voorlaatste ronde voorbij Pauwels was gesneld, werd derde.

Uitslag Niel

1.S.Nys
2.N.Albert
3.B.Wellens
4.K.Pauwels
5.R.Peeters
6.T.Meeusen
7.S.Vanthourenhout
8.T.van Amerongen (Ned)
9.G.de Knegt (Ned)
10.K.Van Compernolle

Meer sportnieuws