Voorontwerp hondenweide goedgekeurd

Print
Lier - Een hond moet in Lier stad verplicht aan de leiband gehouden worden. Heel wat bewoners vroegen daarom aan de stad naar een plek waar hun viervoeter vrij mag rondlopen. De aanleg van een honden(losloop)weide op braakliggend terrein naast Kanaaldijk achter de Beatrijslaan werd door het college van burgemeester en schepenen in maart goedgekeurd.
"Er werd ondertussen een voorontwerp voor de aanleg van de hondenweide opgemaakt. Er komt een geplastificeerde draadafsluiting van 1,25 meter hoog en een voldoende stevige toegangspoort. Daarnaast brengen we voldoende groenelementen aan om de inkijk te vermijden. We voorzien ook een zitbank en een hondenpoepvuilbakje op de weide. Aan de ingang van de hondenweide plaatsen we een bord met vermelding van de regels die op de hondenweide gelden", zegt schepen van Wijkwerking Els Van Weert (Lier Leeft).

"Bij het ontwerp van de hondenweide werd geen verlichting voorzien. Ook in andere gemeenten wordt hier niet altijd gebruik van gemaakt. Bovendien gaat het hier om een proefproject van een jaar. Wanneer na een jaar blijkt dat de hondenweide niet efficiënt gebruikt wordt, zal het terrein zijn oorspronkelijke bestemming terugkrijgen. Het voorontwerp is voorgelegd aan de buurtbewoners: zij gaven hun akkoord", aldus Van Weert.

De opening van de hondenweide zal in maart 2011 plaatsvinden.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio