Omwonenden ontplofte gasleiding Leuven terug naar huis

Omwonenden ontplofte gasleiding Leuven terug naar huis

Omwonenden ontplofte gasleiding Leuven terug naar huis

Print
Ter hoogte van de oprit van de E314 in Rotselaar heeft zich rond 14 uur een gasexplosie voorgedaan. De provincie Vlaams-Brabant meldt geen slachtoffers zijn gevallen en er geen materiële schade is. De snelweg E314 is intussen weer vrijgegeven en ook de omwonenden kunnen terug naar huis.

Alhoewel Fluxys de gastoevoer meteen had afgesloten van de nieuwe hogedrukleiding, bleef er lange tijd gas ontsnappen waardoor er gevaar was voor een nieuwe ontploffing. Dat zei burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar.

Het ging om gas dat nog steeds in de leiding aanwezig was. Het ontsnappen van het gas ging ook gepaard met oorverdovend lawaai.

Evacuatie

Volgens buurtbewoners waren er iets voor 14 uur een paar ontploffingen te horen. Fluxys was op dat moment een nieuwe gasleiding onder druk aan het zetten.

"Er is een barst gekomen in een gasleiding van Fluxys. De brandweer heeft gevraagd om al het verkeer tegen te houden in een straal van 1 kilometer", zei ook de burgemeester van Holsbeek.

De hulpdiensten hadden de omgeving, in een straal van 1 kilometer, geëvacueerd. Meer dan duizend omwonenden werden opgevangen in nabijgelegen centra. Ze mochten rond 19 uur terug naar hun woning nadat nieuwe metingen hadden uitgemaakt dat er geen gevaar meer is.

De snelweg E314 is intussen weer vrijgegeven en het treinverkeer tussen Leuven en Aarschot is sinds 17 uur hersteld.

Beeld Vtm

Nu in het nieuws