Vlaamse overheid en CWGC gaan oorlogsgraven onderhouden

Vlaamse overheid en CWGC gaan oorlogsgraven onderhouden

Vlaamse overheid en CWGC gaan oorlogsgraven onderhouden

Print
In Ieper is op Wapenstilstand, waarop het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht, een samenwerkingsovereenkomst tussen Vlaanderen en de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) ondertekend.

Beide partijen engageren zich om de Gemenebestbegraafplaatsen in de Westhoek voor de komende generaties te behouden, te beschermen en te ontsluiten. Er zal onder meer aandacht besteed worden aan de instandhouding, het onderhoud en de restauratie van de begraafplaatsen. Er zal ook een CWGC-bezoekerscentrum gebouwd worden.

De ondertekening gebeurde op het stadhuis van Ieper door Vlaams minister van Toerisme en Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois en de directeur-generaal van de CWGC, Alan Pateman-Jones. Met de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog in 2014 in het vooruitzicht vonden ze de tijd rijp om samen te investeren in de toekomst van de begraafplaatsen van de Commonwealth.

De samenwerking moet ook het WOI-toerisme in de Westhoek een verdere impuls geven. De CWGC beheert in België 600 gedenkplaatsen en de graven van 205.000 oorlogsslachtoffers uit de Gemenebestlanden.

MEEST RECENT