Chauffeur overleden na frontale botsing Frankrijklei

Chauffeur overleden na frontale botsing Frankrijklei

Chauffeur overleden na frontale botsing Frankrijklei

Print
Twee wagens zijn donderdag frontaal op elkaar gebotst op het kruispunt van de Frankrijklei en de Kasteelpleinstraat in Antwerpen. Een persoon raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De andere chauffeur is ongedeerd, maar had wel gedronken.

Het ongeval gebeurde rond 6.20 uur. De ene auto kwam na de botsing op de tramsporen terecht. De bestuurder uit Zoersel moest ter plaatse gereanimeerd worden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was een tijdje kritiek, maar later overleed hij aan zijn verwondingen.

De andere wagen werd tegen de gevel van het oude gerechtsgebouw gekatapulteerd. De chauffeur bleef ongedeerd. Hij werd wel opgepakt, want hij bleek dronken. De man gedroeg zich erg weerspannig. Er waren vier politieagenten nodig om de bestuurder te overmeesteren.

Beide voertuigen werden in beslag genomen en een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Drie uur na de frontale botsing waren de tramsporen en een deel van het kruispunt nog steeds afgesloten voor het verkeer. Rond 10 uur werd het kruispunt vrijgemaakt.

Foto: BFM

Nu in het nieuws