Kinderen in Mechelse regio vieren Sinte-Mette

Kinderen in Mechelse regio vieren Sinte-Mette

Kinderen in Mechelse regio vieren Sinte-Mette

Print
Mechelen - Wie vandaag door het Mechelse rijdt, moet goed uit zijn doppen kijken want er lopen een paar honderd Sinte-Mettezangertjes rond.

De Sint-Maartenfeesten, in de volksmond beter gekend als Sinte-Mette, zijn in de regio lang niet uitgestorven. Een van de plaats waar het sterk wordt gevierd is Hombeek. Dat komt omdat Hombeek het dorp van de patroonheilige Sint-Maarten is. Het heeft een Sint-Martinuskerk, maar ook een straat, fanfare en school met de heilige man zijn naam.

Naar analogie met Sint-Maarten die de helft van zijn mantel weggaf aan een bedelaar, kloppen vandaag honderden verklede kinderen aan de deuren aan om het échte Sinte-Mettelied, dat ze de voorbije dagen op school nog hebben geoefend, te zingen.

Kinderfeest

Deze namiddag van 14 tot 17u heeft in de feestzaal van het Scheppersinstituut aan de Melaan In Mechelen ook het kinderfeest (foto) plaats van het Sinte-Mette Genootschap en vanavond worden aan het dorpshuis in Battel rond 17.30u honderden kinderen verwacht om met uitgeholde bieten en andere attributen om mee op te stappen in de Sinte-Mettestoet.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio