Nederland stapt af van kilometerheffing met Vlaanderen

Nederland stapt af van kilometerheffing met Vlaanderen

Nederland stapt af van kilometerheffing met Vlaanderen

Print
Nederland is niet meer te vinden voor de invoering van een kilometerheffing voor vrachtwagens, samen met Vlaanderen. De nieuwe Nederlandse premier Mark Rutte heeft dat bekend gemaakt bij Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

De vorige Nederlandse regering wilde samen met Vlaanderen een kilometerheffing voor vrachtwagens invoeren tegen 2013. Rutte stapt daar nu vanaf. "Wij vinden dat geen ideale manier om files te bestrijden. Ik weet dat Vlaanderen daar anders over denkt, maar Nederland is geen voorstander", aldus Rutte.

Peeters kijkt nu naar Wallonië en Brussel voor die kilometerheffing. Volgende week zit hij daarover samen met zijn Waalse en Brusselse collega's.

Hedwigepolder

Ook over de Zeeuwse Hedwigepolder zijn Vlaanderen en Nederland het niet langer eens. Die polder zou onder water gezet worden om de uitbreiding van de Westerschelde te compenseren. Vooral de Antwerpse haven heeft daar baat bij.

Rutte wil nu, gedurende een periode van zes maanden, alternatieven onderzoeken. Peeters op zijn beurt vraagt dat Nederland zijn beloftes en de getekende verdragen nakomt.

Peeters (CD&V) werd woensdag als eerste buitenlandse leider ontvangen bij Rutte.

.

Nu in het nieuws