Milquet kan sociaal conflict bij Brink's niet oplossen

Milquet kan sociaal conflict bij Brink's niet oplossen

Milquet kan sociaal conflict bij Brink's niet oplossen

Print
Het sociaal conflict bij geldtransportbedrijf Brink's is nog steeds niet opgelost. Minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) probeerde woensdag de gemoederen te bedaren, maar daar is ze niet in geslaagd. Vakbonden en directie blijven bij hun standpunten.

Minister Milquet bracht woensdag directie en vakbonden van Brink's opnieuw bij elkaar. De directie wil het bediendestatuut van de waardetransporteurs nog steeds vervangen door een arbeidersstatuut. De vakbonden gaan daar niet mee akkoord.

"De directie wil alleen maar opnieuw praten als de bonden de statuutswijziging aanvaarden", zegt Peter Vansintjan, kabinetschef van Milquet. "De directie schrijft zich dus niet in in het sociaal overleg. Hun voorstel is te nemen of te laten en aangezien de bonden dat principieel niet aanvaarden, is het op die basis onmogelijk om een oplossing te vinden. Ik ben erg pessimistisch over de slaagkansen."

De vakbonden blijven dus verder staken. Ondertussen duurt de staking al vijftien dagen. Vele geldautomaten staan al leeg.

.

Nu in het nieuws