Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update donderdag 11 november 7u

Vanochtend is het fris met in Limburg minima rond of net boven het vriespunt en algemene grondvorst. In de loop van de voormiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe en vanaf de middag begint het te regenen. In totaal kan er tot middernacht tussen 10 en 15 liter regen per vierkante meter vallen. Het gaat bovendien stevig waaien met namiddag een 6 Beaufort boven Limburg, wat als krachtig wordt bestempeld. Voor stormweer is echter 9 Beaufort nodig maar daar geraken we in Limburg zeker niet aan. Wel kunnen er rukwinden tot 70km/h voorkomen, vooral tijdens buien tussen 15u en 21u.

Rond de middag is het nog vrij fris met temperaturen in de buurt van 5°C. 's Avonds loopt het kwik op tot 8°C.
In de nacht naar vrijdag wordt het droog maar het blijft nog wel stevig waaien.

Vrijdagochtend liggen de minima rond een zachte 7°C. Overdag loopt de temperatuur verder op richting 11 a 12°C. Het blijft tot de vooravond droog onder een wisselend bewolkte hemel. Vanaf de avond begint het te regenen en het zal waarschijnlijk niet meer stoppen tot zondagochtend. Er waait meestal een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag mogen we ons dus opmaken voor een zeer natte regendag met mogelijk meer dan 20 liter per vierkante meter. Het wordt opnieuw vrij onstuimig met een 4 a 5 Beaufort uit het zuidwesten. Het is wel zacht met maxima rond 13 a 14°C.

Zondagvoormiddag mogen we verspreid nog enkele regenbuien verwachten, maar het wordt toch stilaan overal droger. Namiddag blijft het op de meeste plaatsen helemaal droog. Het is dan nog steeds zacht met hoge minima rond 10°C en maxima in de buurt van 12°C.

Begin volgende week zakken de minima naar waardes tussen +3 en +5°C en de maxima komen tussen +8 en +10°C uit. Het wordt dan licht wisselvallig met af en toe wat regen of een bui maar dus ook langdurig droge perioden. De wind blijft matig uit het zuidwesten waaien.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN