Uw krant duikt onder in 2060!

Print

Uw krant duikt onder in 2060!

Is Antwerpen 2060 echt de beruchtste wijk van ‘t Stad? Om daar achter te komen is er maar één mogelijkheid. Zelf op pad gaan en zoeken, onderzoeken, praten en luisteren. Uw krant doet het een week lang.

Een dodelijke steekpartij zette pas nog de hele buurt in rep en roer. In de Diepestraat wordt ongegeneerd gedeald en het De Coninckplein is, ondanks alles inspanningen, nog altijd geen plein waar het aangenaam toeven is. Weinig fraaie zaken, maar is het dan allemaal kommer en kwel in 2060?

De journalisten Thierry Goeman, Sylvia Mariën en Patrick Van de Perre gingen het ter plaatse uitzoeken en berichten een week lang over de buurt. Hoe wonen ze in 2060, zijn er nog autochtone winkels en hoe gaat het er in de scholen aan toe? Of hoe erg is het eigenlijk gesteld met de criminaliteit in de buurt en is 2060 Casablanca aan de Schelde geworden?

Waar of niet waar, erg of niet erg. U leest deze week allemaal in Gazet van Antwerpen en op www.gva.be.

STANDPUNT: Samen op de bres voor 2060


Gva.be gaat ook helemaal interactief met dit dossier!

  • Via onze Facebookpagina kan u volop deelnemen aan de discussie over de hete hangijzers van 2060, die in de krant worden aangesneden.

  • Onze vliegende reporter gaat na wat de wijk voor bekende en minder bekende Antwerpenaren betekent.

  • U kan dagelijks deelnemen aan de 2060-quiz.

  • Breng uw stem uit op de 'Vraag van de dag'!  • Zaterdag wordt het eerste hete hangijzer behandeld, met name 'Drugs en Criminaliteit'. Stem mee op de poll en probeer alvast enkele vragen te beantwoorden in onze 2060-Quiz!    Chat

    Om de reeks meteen op gang te trekken en de lezers ermee vertrouwd te maken kon u vanmiddag chatten met onze journalisten, die na weken veldwerk intussen specialisten ter zake zijn. Herbeleef hier de chatsessie:

MEEST RECENT