Jonge Turkse vrouw aangerand in halletje van eigen woning

Maandagmiddag, op klaarlichte dag, is een 26-jarige Turkse vrouw aangerand in het halletje van haar eigen woning. In de Lange Beeldekensstraat begon een man haar te volgen, die later bij haar thuis naar binnen kwam.

ikerremans

De jonge vrouw is te zeer van de kaart om zelf haar verhaal te doen. Het is haar zus S. (29) die in haar plaats wil getuigen, “omdat je tegenwoordig blijkbaar zelfs in je eigen huis niet meer veilig bent”.

“Mijn zus volgt tweedekansonderwijs in Diest”, vertelt S. “Maandag om 14.30 uur stapte ze uit de trein en wandelde ze van Antwerpen- Centraal naar de Lange Beeldekensstraat (in Antwerpen-Noord: 2060, red.), waar onze ouders wonen. Daar begon een man haar te volgen. Ze schat hem 30, 35 jaar en Marokkaans. Telkens als zij stopte, stopte hij ook. Ze maande hem aan om weg te gaan, maar dat hielp niet. Hij vroeg haar naar haar nationaliteit en stelde in gebrekkig Nederlands voor om samen iets te drinkens. Mijn zus verstond hem amper en negeerde hem.”

Hand

Toen ze aan haar woning kwam, was de achtervolger er nog altijd. Eerst durfde de jonge vrouw niet naar binnen te gaan, maar toen ze de sleutel toch omdraaide, duwde hij haar naar binnen. Ze draaide zich meteen om, maar hij zette zijn voet tussen de deur en greep haar vast.

“Hij heeft mijn zus betast en in haar nek gekust”, vertelt S. “Ze probeerde zich los te wringen, maar hij was te sterk. Toen heeft ze in zijn hand gebeten en is ze heel hard beginnen te roepen. Ze zei dat onze broer thuis was, en onze ouders, waarna de man is weggelopen.”

Camerabeelden

Huilend belde de jonge vrouw haar zus op. “Ik dacht dat er iets ergs gebeurd was met onze ouders”, zegt S. “Vlak na de aanranding kwam onze broer thuis. Hij was natuurlijk in alle staten. Als hij vroeger thuis was gekomen, dan denk ik dat hij die man zou hebben vermoord. Verschrikkelijk. Dan zou hij de gevangenis in draaien voor zo’n leegloper.”

De aangerande vrouw draagt geen hoofddoek en moderne kleding. “Dit had dus iedereen kunnen overkomen”, zegt S. “Maar als die man mijn zus had kunnen verkrachten, dan zou dat haar leven én dat van de familie kapotmaken. Als moslim moeten we maagd blijven tot het huwelijk. Wie zou nog met mijn zus willen trouwen?”

De zus van S. verwerkt het nu op haar manier. “Iedereen heeft nu schrik”, zegt S. “Hoe kun je je tegen zoiets vreselijks beschermen?” De politie analyseert nu de camerabeelden van de handelszaak naast de woning van de Turkse vrouw. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit een alleenstaand feit is.

Sylvia Mariën

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio