Boudewijn Seapark overspoeld met haatmails na miskraam dolfijn

In het dolfinarium van Boudewijn Seapark in Brugge kreeg dolfijn Yotta drie weken geleden een miskraam. Dierenactivisten wijzen de medewerkers met de vinger. Ze sturen massaal haatmails.

kscherpenberg

Met Yotta, twaalf jaar oud, gaat het na het bevallen van een dood jong niet goed. Het zoogdier heeft nierfalen en kan niet meer zelfstandig eten. Ze is dan ook afgezonderd. De deuren van het dolfinarium werden zelfs gesloten om haar herstel nog meer kansen te geven.

Dierenactivisten uiten echter zware kritiek op de manier waarop de bevalling verlopen is. Een medewerker die anoniem wenst te blijven, klapt uit de biecht. Hij of zij beweert dat het doodgeboren kind met een touw uit de baarmoeder werd getrokken, zonder dat Yotta verdoofd was. "Alle mensen die waren opgeroepen om te komen helpen, moesten op Yotta gaan liggen terwijl ze lag te spartelen van de pijn", klinkt het in een krant van Corelio. "Er brak chaos uit, rond Yotta lag één grote plas bloed. De inspuitingen om infecties te vermijden misten hun doel, waardoor de dolfijn verschrikkelijke pijn heeft geleden."

De behandelende dierenarts ontkent de procedure niet, maar beweert wel dat Yotta een maximum aan pijnstillende middelen heeft toegediend gekregen. De man vindt het naar eigen zeggen knap dat het attractiepark zijn shows tijdelijk heeft geannuleerd, en dus tienduizenden euro's aan inkomsten misloopt, voor het herstel van één dier.

Mogelijk duurt het nog twee weken vooraleer Yotta genezen is.

MEER OVER Brugge

Nu in het nieuws