1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Op één nacht 1.000 bomen geplant op Mexico-eiland

Afgelopen nacht zijn maar liefst 1.000 bomen geplant op het Mexico-eiland. Actievoerders van 'Yes we can' willen de trage bebossing in Vlaanderen aankaarten.

ikerremans

Een tijdje geleden bleek uit cijfers van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen dat er elke dag een bos ter grootte van 1,5 voetbalveld verdwijnt. De Vlaamse regering had nochtans de doelstelling om 10.000 hectaren bos bij te planten.

Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) liet toen weten dat ze een tandje wil bijsteken om bossen bij te planten.

Berken, eiken, kastanjes

De actievoerders wilden op het Mexico-eiland aantonen dat het planten van bossen helemaal niet zo moeilijk is. Op één nacht tijd werden maar liefst 1.000 -hetzij wel kleine- boompjes geplant. Het gaat om berken, eiken en kastanjes.

"1.000 bomen, nu nog jong en breekbaar, maar binnenkort sterk genoeg om tonnen CO2 uit de lucht te halen. Waar kon die nieuwe, groene long beter komen dan op het Eilandje in Antwerpen, de plek die dankzij het verdwijnen van de Lange Wapper verder ontwikkeld kan worden", aldus 'Yes we can'.

Op het pamflet naast het nieuwe bos roepen ze ook op om overal in Vlaanderen nieuwe bossen aan te planten.

Foto's: BFM

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio