Poolse daklozen overspoelen Antwerpen

Poolse daklozen overspoelen Antwerpen

Poolse daklozen overspoelen Antwerpen

Print
Antwerpen - Na de schrijnende beelden van daklozen in Brussel vorige winter wordt nu ook in Antwerpen het probleem van de daklozen steeds prangender.

’s Nachts schuilen twintig tot veertig daklozen, vooral Poolse mannen, voor de kou in de ondergrondse parkeergarage van het Koningin Astridplein bij Antwerpen-Centraal.

Het aantal daklozen in Antwerpen neemt toe. Harde cijfers zijn er niet, maar het probleem wordt wel steeds zichtbaarder. De oorzaak is de toestroom van daklozen zonder papieren. Onder hen vooral veel Poolse mannen, die naar ons land gekomen zijn om werk te zoeken en daar niet in slagen.

Met de winter voor de deur herbekijkt het Antwerpse OCMW zijn winternoodplan. “De zeventig bedden voor nachtopvang van daklozen waren tot nu toe voldoende, maar de afgelopen jaren merkten we wel dat we steeds minder reserve hadden”, zegt OCMW-voorzitster Monica De Coninck (sp.a). ”Onze administratie onderzoekt of de noodopvang deze winter moet worden uitgebreid en welke gebouwen daarvoor geschikt zouden zijn.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio