Lijk ligt twee jaar in sociale woning

In een sociale woning aan de Sint-Bernardsesteenweg op het Antwerpse Kiel is donderdagmiddag het lichaam van een 54-jarige man gevonden. Hij stierf twee jaar geleden, maar niemand miste hem.

ghouben

Het was een deurwaarder, die een achterstallige huurschuld kwam innen, die de lugubere ontdekking deed. Autopsie op het gemummificeerde lichaam van de man moet uitmaken waaraan hij is overleden. Er lijkt geen kwaad opzet in het spel.

STANDPUNT: Twee jaar dood in een flat en niemand kijkt er van op

De man leefde teruggetrokken, had geen familie en veroorzaakte geen problemen. De sociale woningmaatschappij Woonhaven liet hem daarom ongemoeid.

De man betaalde immers netjes zijn huur en andere kosten via een permanente opdracht. Die opdracht verliep in augustus van vorig jaar, acht maanden na het overlijden van de man.

Er volgden aanmaningen, vruchteloze pogingen tot een huisbezoek en uiteindelijk een rechtszaak, waarbij de man bij verstek werd veroordeeld voor het niet betalen van zijn huur. Pas vorige week ontdekte een deurwaarder waarom de rekeningen niet meer werden betaald.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio