Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update zondag 7 november 20u30

Maandagochtend schommelt de temperatuur rond +2°C en ook overdag blijft het fris met maxima tot 7°C. In de vroege ochtend kan het lokaal eerst druilerig zijn maar al snel wordt het overal droog en verschijnen er zelfs enkele opklaringen.

Ook namiddag kunnen er eerst nog wat opklaringen voorkomen maar stilaan zal de bewolking vanuit het westen dikker worden. 's Avonds en in de nacht naar dinsdag kan het vanuit het westen een poosje gaan regenen. De wind wakkert aan tot vrij krachtig uit zuidoostelijke richting.

Dinsdag komt het vanwege de wolken opnieuw niet tot nachtvorst maar overdag blijft het wel aan de koude kant met middagtemperaturen niet hoger dan 7 a 8°C. Uit de bewolking zou in het eerste deel van de dag af en toe wat lichte regen of motregen kunnen vallen, al blijft het toch wel meestal droog. In het tweede deel van de dag neemt de kans op wat intensere neerslag toe. De wind zwakt af tot matig en later zwak uit oostelijke richting.

Woensdag verandert er nauwelijks iets aan dit weerbeeld. Vanwege de wolken komt het 's ochtends niet tot vorst, maar overdag blijft het wel fris met maxima net beneden 10°C. Periodiek kan er wat regen of een bui vallen bij een zwakke wind uit veranderlijke richting.

Donderdagochtend liggen de minima opnieuw rond 3°C. Eerst is het droog met enkele schaarse opklaringen. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de bewolking toe, gevolgd door regen. De maxima blijven beperkt tot 8 a 9°C en de wind draait naar het zuidwesten.

Vanaf vrijdag wordt het minder fris met zachte nachten en maxima rond een normale 11 a 12°C. We krijgen echter regelmatig af te rekenen met actieve regenzones die van west naar oost over onze provincie trekken.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN