1 / 4

Anderlecht en Club Brugge delen de punten in felle topper

De topper van zondag tussen Anderlecht en Club Brugge is op een gelijkspel geëindigd. De West-Vlamingen stonden na 20 minuten al 0-2 voor na goals van Dalmat en Geraerts, maar net voor de rust kwam Anderlecht nog langszij via Juhasz en Lukaku. In de tweede helft hielden de doelmannen Proto en De Vlieger de 2-2 op het scorebord. Paarswit blijft tweede op twee punten van leider Genk. Club Brugge is nog altijd negende met 21 punten.

drombouts

Club Brugge wilde het Europese verlies van donderdag (0-2 tegen Dinamo Zagreb) goedmaken en begon gretig aan de topper. Het leverde al na vijf minuten een doelpunt op. Proto weerde een schot van Perisic, maar Dalmat was goed gevolgd en tikte de 0-1 binnen.

Blauwzwart ging door op zijn elan en een kwartier later knalde Geraerts de 0-2 hoog in het doel op aangeven van Van der Heyden. Club zat op rozen.

Pas op het einde van de eerste helft kwam Anderlecht opzetten. Juhasz kopte een corner binnen en twee minuten later schoof Lukaku, weggestuurd door Kanu, de 2-2 naast De Vlieger.

Na de rust kwam Brugge zonder Vargas uit de kleedkamers. De Venezolaan liep wellicht een kleine breuk in het gezicht op na een duel met Kouyaté. Voor Club een groot gemis waarvan Anderlecht profiteerde.

De Brusselaars namen het heft in handen, maar Lecjaks en Kanu konden niet afwerken tegen een secure De Vlieger. In het slot ging Club nog voluit voor de drie punten met grote kansen voor Kouemaha en Perisic, maar ook Proto was in uitstekende doen. Zo bleef het 2-2.

Cercle Brugge en AA Gent sluiten zondagavond nog de veertiende speeldag af.

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws