Davy loopt liefdesmarathon voor zijn Joke

Davy loopt liefdesmarathon voor zijn Joke

Davy loopt liefdesmarathon voor zijn Joke

Print
Essen - Davy De Bock (20) liep zaterdag van Melsele naar Essen om zijn liefde te betuigen aan vriendin Joke Peeters (20).
Ten huize Peeters ruikt het naar spaghetti en rijstpap. “Ik ben maar een serieuze pot aan het maken, voor als straks Davy en zijn maten binnenvallen. “Wat halen ze toch in hun hoofd,” lacht moeder Peeters.

Dochter Joke staat er zenuwachtig bij. “Davy is wel sportief, maar tot voor twee weken heeft hij nog nooit gelopen. Hij heeft zelfs de sportschoenen van zijn neef geleend voor deze tocht. Ik leerde hem kennen op onze Chirofuif. Hij was toen op leidingsweekend in Essen. Sinds augustus zijn we samen."

"We hadden het eens over de afstand (43 kilometer) tussen Essen en Melsele. Hij zou dat wel eens lopen voor mij, en van het één kwam het ander. Ik heb een spandoek gemaakt met het opschrift 'NENIKéKAMEN'. Dat verwijst naar de eerste marathonloper. Maar die viel wel dood bij aankomst realiseer ik me nu. Als hij het haalt zal ik ook een tegenprestatie moeten leveren. Misschien rijd ik wel met mijn skates naar Melsele."

Om tien uur vertrok Davy in Melsele. Om half vijf kwamen de Schelpheuvelstraat de volgwagen en de fietsen met KLJ-kameraden aan. De laatste honderd meter liep een geëmotioneerde Joke mee. “Eigenlijk viel het wel mee, maar ik ben blij dat ik er ben. Vanaf Kapellen ( toen moesten er nog 15 km gelopen worden) kreeg ik het echt lastig. Maar dan ben ik op karakter verder gegaan. Het is zo eens een andere manier om te laten zien dat ik Joke graag zie. Ik ben van plan om elk jaar iets dergelijks te doen, maar eerst even bekomen nu.”

Vader Roger vind het positief dat Davy zo een prestatie voor zijn dochter wil leveren. “Ik ben altijd al sportief ingesteld geweest. Dus met dit initiatief komt hij positief over", lacht hij.
Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio