Stakers Brink's krijgen steun

Stakers Brink's krijgen steun

Stakers Brink's krijgen steun

Print
De ACV-vakcentrale LBC-NVK steunt de stakers bij het geldtransportbedrijf Brink's voluit. De directie schuift vroegere afspraken over het statuut van de werknemers opzij, zegt de vakbond.

Voor de LBC-NVK is de houding van de stakers bij Brink's "zeer gefundeerd". "De directie van de waardentransporteur dreigt ermee de afdeling in Strépy op te doeken. Bovendien wil ze uit pure besparingsmotieven de hakbijl zetten in de rechten van de werknemers", zegt Ferre Wyckmans, algemeen secretaris van LBC-NVK.

Na overleg verwierven de werknemers bij Brink's jaren geleden al de rechten die verbonden zijn aan het bediendestatuut, zegt Wyckmans. "Het bedrijf schuift die afspraken nu opzij en wil 'teruggrijpen' naar het arbeidersstatuut. Dat is een flagrante aanslag op de vroeger gemaakte overeenkomsten. Het kenmerkt de manier waarop de werkgevers de harmonisering van de werknemersstatuten willen aanpakken."

Aan de interprofessionele onderhandelingstafel moet worden gepraat over methodes om de verschillen en discriminaties tussen beide statuten weg te werken, zegt Wyckmans.

De LBC-NVK is met ongeveer 320.000 leden de grootste centrale van het ACV en zet zich in voor bedienden en kaderleden uit de industrie, de financiën, de distributie, de dienstensectoren en de non-profit.

.

Nu in het nieuws