Nys wint op de Hotondberg in ijskoud Ronse

Sven Nys (Landbouwkrediet) heeft de Super Trophy Cross, oftewel de Grote Prijs Mario De Clerq gewonnen. De Belgische kampioen hield in een ijskoud Ronse Niels Albert van zijn eerste seizoensoverwinning. Bart Wellens en Klaas Vantornout moesten opgeven wegens onderkoeling. Slechts negen renners haalden de finish.

drombouts

Terwijl wereldkampioen Zdenek Stybar, Kevin Pauwels en Bart Aernouts hadden gepast voor de zware cross in Ronse, sloegen Nys, Albert, Wellens en Vantornhout al snel een gat met de rest van het veld.

Na twee ronden schoven Nys en Vantornout stevig onderuit op de Hotondberg. Albert ging daarop alleen achter een weggeglipte Wellens.

Niet veel later moest een onderkoelde Wellens echter opgeven en hetzelfde overkwam Vantornout op drie ronden van het einde. Intussen werd koploper Albert bijgehaald door Nys.

In de voorlaatste ronde versnelde Nys en Albert zag hem meter voor meter wegrijden. Een ontgoochelde Albert besefte dat hij zijn eerste seizoensoverwinning niet in Ronse zou vieren. Hij werd tweede op meer dan een minuut van een autoritaire Nys.

Tom Meeusen pakte een knappe derde plaats. Achter hem reden nog maar zes renners over de finish.

Uitslag

1.S.Nys

2.N.Albert

3.T.Meeusen

4.J.Denuwelaere

5.R.Peeters

6.K.Van Compernolle

7.T.Van den Bosch

8.Q.Bertholet

9.J.Verstraeten

MEER OVER Ronse

Meer sportnieuws