BV's drinken Belgian Bubbles uit Massenhoven

BV's drinken Belgian Bubbles uit Massenhoven

BV's drinken Belgian Bubbles uit Massenhoven

Print
Zandhoven -

Wil je met oudjaar je gasten verrassen met een sprankelende drank van eigen bodem, in plaats van altijd champagne? Dan kan je Belgian Bubbles laten knallen.

Olivier Sonck (38) en zijn vrouw, onderwijzeres Kristien Dieltiens (33), werkten twee jaar in alle stilte aan hun bubbelconcept.
Het koppel uit Massenhoven heeft een Belgische schuimwijn ontwikkeld uit de beste Zuid-Franse kwaliteitsdruiven. "Belgen zijn gigantische schuimwijndrinkers. Maar het spijtige is dat slechts 1% van die schuimwijnen 'made in Belgium' is", vertelt Olivier, die vroeger cava importeerde en zich bij de ontwikkeling van de Belgian Bubbles liet bijstaan door gedreven wijnmakers.

"Ik hoor de mensen al zeggen dat het logisch is dat er weinig Belgische schuimwijn is, omdat er weinig wijngaarden zijn. Wat een kromme redenering is. Want de Belgische chocolade is wereldvermaard, maar heb jij hier ooit al een cacaoplantage gezien? En de hop voor ons Belgisch bier komt tegenwoordig ook al uit Tsjechië. Dus waarom zou een Belgische schuimwijn van Franse topdruiven niet mogen?"

Hun nieuwe sprankelende godendrank is geen prosecco, cava of champagne. "Want die mogen maar in bepaalde gebieden geproduceerd worden. De Belgian Bubbles gaf ons meer vrijheid om voor de allerbeste druiven uit te kiezen."

"Terwijl champagne en cava een tweede rijping nodig heeft om de bubbels erin te krijgen, gaan wij via een gesofesticeerde techniek hier in een Belgische bottelarij zeer fijne pareltjes in de wijn brengen. Hardliners zullen misschien zeggen dat je die achttien maanden rijping moet afwachten.

"Maar als techniek traditie niet mag breken, zouden we nu nog allemaal drinken uit beken", las ik op het internet. En dat is een uitspraak waar ik helemaal achtersta. Die bubbels worden supergesofisticeerd ingebracht in de wijn, dus niet in de fles! En de pareltjes zijn héél fijn."

Olivier en Kristien wilden een drank met een eigen identiteit, en dat is gelukt. Op het Rode Loper-feest in de Noxx vorige week werd uitsluitend Belgian Bubbles geschonken, in plaats van champagne of cava.

"Ons motto was echt 'Yes we can!'", lacht Olivier. Kristien 'bubbelt' nu tijdelijk wat minder omdat ze in maart een baby verwacht. "Het deed deugd om na die lange voorbereiding Natalia, Clouseau en al die BV's Belgian Bubbles uit Massenhoven te zien drinken." Horecazaken in New York en Spanje tonen al interesse.
Dat de Belgian Bubbles niet zomaar 'Belgisch' wordt genoemd, bewijst het productieproces. "Decoprint uit Meer in de Kempen maakt de logo's op de flessen, de beschutte werkplaats ZKW in Herentals helpt mee met de etikettage. Van die mensen van ZKW zijn wij trouwens super content! Met hoeveel toewijding die mensen hun job doen: dat is ongezien. Toen we voor het Rode Loper-feest een hele voorraad moest klaar hebben, hebben de ZKW'ers een speciale ochtendshift ingelast zodat alles op tijd zou af zijn. Ook onze familie, vrienden en alle overheidsinstellingen hebben ons prima begeleid en gesteund in de totstandkoming van de Belgian Bubbles."

Voorlopig is de drank via het internet te bestellen, maar tegen eindejaar moeten de Belgian Bubbles in de winkel liggen tegen 9,95 euro per fles.

www.belgianbubbles.be

Kristin Matthyssen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio