Björn Vleminckx: "Ben geen Maradona"

Björn Vleminckx is aan een voortreffelijk seizoen bezig in de Nederlandse Eredivisie. De Belgische aanvaller van NEC Nijmegen is na dertien speeldagen zelfs medetopschutter. Zaterdagavond scoorde de blonde goalgetter drie keer in de partij tegen De Graafschap. De teller staat zo al op elf.

Vleminckx scoorde eerder ook al hattricks tegen Willem II en Groningen.

"Ik krijg nu alle aandacht, maar eerlijk is dat eigenlijk niet. Het is dankzij mijn medespelers dat ik kan scoren", aldus een bescheiden Vleminckx in het Algemeen Dagblad. "Zonder goede aanvoer lukt het niet. Ik ben geen Maradona, die in zijn eentje verdedigingen kapot kon spelen."

De aanvaller kreeg zaterdag na afloop een fles champagne in de handen gestopt omdat hij de beste speler van de wedstrijd was. "Ik heb veel te danken aan mijn trainers Patrick Kluivert en Jack De Gier. Ze hebben me geleerd slimmer te bewegen en niet met de krachten te morsen. Ik profiteer van hun lessen."

Toch heeft Vleminckx nog niet het hart van iedereen voor zich weten te winnen. Johan Derksen, de hoofdredacteur van Voetbal International, vindt onze landgenoot maar een onbeholpen spits.

Meer sportnieuws