"Invoering kilometerheffing kan perfect zonder fiat Nederland"

Vlaanderen wil over drie jaar een kilometerheffing voor vrachtwagens invoeren. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) moeten Wallonië en Brussel instemmen, maar een samenwerking met Nederland vindt ze niet noodzakelijk.

kscherpenberg

In het Vlaamse regeerakkoord werd bepaald dat de invoering van de kilometerheffing maximaal moet afgestemd worden met onze noorderburen. In het nieuwe Nederlandse regeerakkoord sneuvelde de geplande invoering echter.

Al bij al hoopt Crevits toch dat Nederland snel duidelijkheid schept. Komende woensdag gaat Vlaams minister-president Kris Peeters al rond de tafel zitten met de Nederlandse premier Mark Rutte.

De West-Vlaamse politica bestempelt de samenwerking met Nederland als wenselijk, maar niet noodzakelijk. N-VA en sp.a sluiten zich daar bij aan.

Vlaams parlementslid Sas Van Rouveroij (Open Vld) vreest echter de gevolgen van een invoering zonder het fiat van Nederland. Dat zou termijn schadelijk kunnen zijn voor logistieke spelers, zegt hij. "We moeten opletten dat het medicijn niet erger wordt dan de kwaal", klonk het in 'De Zevende Dag' op één.

MEER OVER Hilde Crevits

Nu in het nieuws