"De Wever moet premier worden"

De Wever moet premier worden

"De Wever moet premier worden"

Print
Ontslagnemend minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) vindt dat Bart De Wever vol voor het premierschap moet gaan. De vicepremier uit Brussel wil voorlopig wel niet weten van een noodregering.

De N-VA-voorzitter heeft in de voorbije maanden meermaals laten optekenen dat hij geen eerste minister wil worden. Het ambt zou hem niet interesseren. Volgens Vanhengel begaat het politieke zwaargewicht een fout.

"Wie aan politiek doet, moet gaan voor het hoogste ambt", aldus de liberaal in 'De Zevende Dag' op één. "Zeker als je hervormingen wil doorvoeren, moet je weten dat dit het makkelijkst is als je zelf de Zestien bewoont." Vanhengel beweert dat alle grote staatshervormingen in het verleden gerealiseerd werden door de eerste ministers.

De Wever zou heel wat sympathie opwekken bij de Vlamingen door niet voor het premierschap te willen gaan. Hij wekt de indruk dat hij geen zakkenvuller is. Ook dat idee stoort Vanhengel.

De Brusselaar wil tot slot ook geen noodregering die ons land moet besturen. "Dit zou alleen maar zin hebben als de toekomstige partners van de effectieve regering, dus ook de N-VA, zouden deelnemen aan die noodregering. En de N-VA zal dat toch niet doen. We moeten er dus alles aan doen om zo snel mogelijk een volwaardige regering te hebben."

.

Nu in het nieuws