Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 7 november 10u45

De rest van de voormiddag blijft het nevelig met in eerste instantie over het noordoosten wat lichte regen. Die regen verplaatst zich langzaam naar het centrum van Limburg. Namiddag blijft het overwegend droog, al kan er lokaal enige tijd wat lichte regen vallen.

rweytjens_fr

De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas en het blijft fris met maxima tot hooguit 9°C. Dat is enkele graden beneden het langjarige gemiddelde. Voormiddag is het windstil, namiddag komt er een zwak windje uit het noordoosten te staan.

Maandagochtend schommelt de temperatuur rond +3°C. Overdag blijft het fris met maxima tot 7°C. Het blijft wel een groot deel van de dag droog. Aan het eind van de dag en in de nacht naar dinsdag kan het vanuit het westen een poosje gaan regenen. De wind wakkert wel behoorlijk aan tot zelfs vrij krachtig uit zuidoostelijke richting.

Dinsdag komt het vanwege de wolken opnieuw niet tot nachtvorst maar overdag blijft het wel aan de koude kant met middagtemperaturen niet hoger dan 7 a 8°C. Uit de bewolking zou in het eerste deel van de dag af en toe wat lichte regen of motregen kunnen vallen, al blijft het toch wel meestal droog. In het tweede deel van de dag neemt de kans op wat intensere neerslag toe. De wind zwakt af tot matig en later zwak uit oostelijke richting.

Woensdag verandert er nauwelijks iets aan dit weerbeeld. Vanwege de wolken komt het 's ochtends niet tot vorst, maar overdag blijft het wel fris met maxima net beneden 10°C. Periodiek kan er wat regen of een bui vallen bij een zwakke wind uit veranderlijke richting.

Donderdagochtend liggen de minima opnieuw rond 3°C. Eerst is het droog met enkele schaarse opklaringen. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de bewolking toe, gevolgd door regen. De maxima blijven beperkt tot 8 a 9°C en de wind draait naar het zuidwesten.

Vanaf vrijdag wordt het minder fris met zachte nachten en maxima rond een normale 11 a 12°C. We krijgen echter regelmatig af te rekenen met actieve regenzones die van west naar oost over onze provincie trekken.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN