Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 7 november 10u30

De rest van de voormiddag blijft het nevelig met vooral over het noordoosten kans op wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overwegend droog, al kan er lokaal enige tijd wat lichte regen vallen.

rweytjens_fr

De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas en het blijft fris met maxima tot hooguit 9°C. Dat is enkele graden beneden het langjarige gemiddelde. Voormiddag is het windstil, namiddag komt er een zwak windje uit het noordoosten te staan.

Maandagochtend schommelt de temperatuur rond +3°C. Overdag blijft het fris met maxima tot 7°C. Het blijft wel een groot deel van de dag droog. Aan het eind van de dag en in de nacht naar dinsdag kan het vanuit het westen een poosje gaan regenen. De wind wakkert wel behoorlijk aan tot zelfs vrij krachtig uit zuidoostelijke richting.

Dinsdag komt het vanwege de wolken opnieuw niet tot nachtvorst maar overdag blijft het wel aan de koude kant met middagtemperaturen niet hoger dan 7 a 8°C. Uit de bewolking zou in het eerste deel van de dag af en toe wat lichte regen of motregen kunnen vallen, al blijft het toch wel meestal droog. In het tweede deel van de dag neemt de kans op wat intensere neerslag toe. De wind zwakt af tot matig en later zwak uit oostelijke richting.

Ook de dagen daarna blijft het koud voor de tijd van het jaar met minima afhankelijk van de bewolkingsgraad tussen -2 en +2°C en maxima rond 7°C. Van tijd tot tijd kan er wat lichte regen of motregen vallen maar grote neerslaghoeveelheden zitten er niet meteen in. De wind doet het vrij rustig aan.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN