Opvallend meer interventies voor autoproblemen in buitenland

In de voorbije herfstvakantie heeft de alarmcentrale van mobiliteitsclub VAB opvallend meer oproepen (plus twaalf procent) van Belgen gekregen met problemen in het buitenland. Meestal ging het om autopech. Er waren wel minder zieken.

kscherpenberg

Het aantal medische interventies daalde zowaar met 47 procent. VAB-reisbijstand zag het aantal technische interventies wel met 21 procent toenemen.

Reservewiel

De mobiliteitsclub wijt de toename aan het feit dat de Belgen massaal met de wagen op vakantie trokken. Door een goede toestand van de wegen daalde het aantal auto-ongevallen met 22 procent. Wel waren er heel wat meer bestuurders met startproblemen (plus 31 procent).

"Die stijging kan slechts twee oorzaken hebben: abnormale lage temperaturen of beduidend meer vakantiegangers die voor de auto kiezen als vervoermiddel. Aangezien het een zachte herfstvakantie was, lijkt de logische verklaring dat we effectief meer de auto gebruikten", aldus communicatiemanager Maarten Matienko.

De meeste autopech werd vastgesteld in buurlanden Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Ook waren er heel wat lekke banden. "Opmerkelijk daarbij is het groeiende aantal wagens dat niet over een volwaardig reservewiel beschikt. Liefst 56 pricent van de wagens met bandenpech moest zich behelpen met een smaller reservewiel of een reparatiekit", klinkt het nog.

MEER OVER VAB

Nu in het nieuws