Anderlecht speelt gelijk tegen AEK Athene

Anderlecht speelt gelijk tegen AEK Athene

Anderlecht speelt gelijk tegen AEK Athene

Print
Op de vierde speeldag in de groepsfase van de Europa League heeft Anderlecht donderdagavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van AEK Athene. Twee weken geleden versloeg paars-wit de Grieken nog met 3-0.

In de eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar ze faalden telkens in de afwerking. Langs Brusselse kant dreigden Juhasz en Boussoufa, maar ook zij konden niet scoren. Na de koffie kwam de thuisploeg na een fout van Juhasz op Djebbour op voorsprong vanop de penaltystip: 1-0.

Op voorzet van Legaer bracht Polak Anderlecht in de 54ste minuut langszij: 1-1. Lukaku en Suarez kregen nog enkele mooie kansen, maar konden die niet verzilveren. Er werd niet meer gescoord.

Door het gelijkspel blijft de Belgische landskampioen tweede in groep G met vier punten, evenveel als AEK. Zenit Sint-Petersburg won op het veld van Hajduk Split (2-3) en stoot met twaalf op twaalf door naar de zestiende finales.

Scheidsrechter: Kever (Zwi).
AEK ATHENE: Saja, Dadomo, Manolas, Nasuti, Patsatzoglou, Kafes, Lagos (73' Froxilias), Leonardo (65' Eder), Gentsoglou (86' Makos), Blanco, Djebbour.
ANDERLECHT: Proto, Gillet, Juhasz, Mazuch, Lecjaks, Polak (78' Suarez), Kljestan, Kouyaté, Boussoufa (67' Kanu), Legear (90' Badibanga), Lukaku.
Doelpunten: 48' Blanco 1-0 (pen), 54' Polak 1-1.
Rode kaart: geen.

Meer voetbalnieuws