Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update donderdag 4 november 21u20

Vrijdag begint de dag opnieuw erg zacht met minima rond 10°C. Eerst is het nog droog maar vanuit het noorden komt een regenzone traag naar Limburg gezakt. Het noorden van de provincie krijgt hier dus het eerst mee te maken en daar zal ook de meeste regen vallen.

In het zuiden blijft het droger. De temperatuur loopt op van 13°C in het noorden tot 15°C in het zuiden van Limburg. Er waait nog steeds een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdagvoormiddag is het kletsnat met veel regen. Er kan in totaal zo'n 15 liter per vierkante meter vallen. De minima zijn met 12°C opnieuw zeer hoog te noemen, maar tegelijk zijn dit ook de maxima. Aan de achterzijde van de regenzone stroomt namiddag namelijk koudere lucht vanuit het noordwesten binnen waardoor de temperatuur zoetjes aan wat zal zakken.

Zondag is het een stuk droger maar ook een stuk frisser. De minima schommelen enkele graden boven het vriespunt en overdag wordt het nog hooguit 9°C. Enkele lokale buien zijn niet uitgesloten maar de zon zal zich toch ook regelmatig laten zien. De wind waait dan zwak uit het noordoosten.

Maandagochtend ligt de temperatuur in de buurt van het vriespunt, bij voldoende opklaringen zelfs iets eronder. Overdag blijft het fris met maxima rond 7°C. Het blijft wel een groot deel van de dag droog. Mogelijk komt er aan het eind van de dag vanuit het westen een regenzone opzetten, maar het is nog onzeker of deze onze provincie zal weten te bereiken. Er waait dan een matige zuidoostenwind.

Ook de dagen daarna blijft het koud voor de tijd van het jaar met minima afhankelijk van de bewolkingsgraad tussen -2 en +2°C en maxima rond 7°C. Het wordt dan wel een stuk rustiger en het blijft overwegend droog.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN