1 / 2

Club Brugge zakt dieper weg na verlies tegen Dinamo Zagreb: 0-2

Club Brugge heeft donderdag, op de vierde speeldag in groep D van de Europa League, op eigen veld verloren van Dinamo Zagreb. Het werd 0-2. Sammir (55') en Biscan (59') zorgden voor de doelpunten die Club nog dieper in de put duwen.

ikerremans

Club Brugge moest na de teleurstellende twee op negen absoluut winnen, maar dat was er in de eerste helft niet aan te merken. Blauw-zwart miste door de afwezigheid van Vargas, Odjidja en Dirar heel wat creativiteit op het middenveld en dat vertaalde zich in het geleverde spel.

Club speelde zielloos en op een eerste echte kans was het 23 minuten wachten. Geraerts, de gevaarlijkste man aan Brugse zijde, trapte een vrije trap van Junior Diaz echter in het zijnet. Dinamo Zagreb stelde daar weinig tegenover. De Kroaten waren duidelijk voor een punt naar Jan Breydel afgezakt en beperkten zich dan ook tot het loeren op de counter.

Na 55 minuten mocht de Braziliaan Sammir door de Brugse verdediging wandelen en de 0-1 voorbij een kansloze De Vlieger trappen. Amper vier minuten later zette Igor Biscan de 0-2 eindcijfers op het bord.

De Kroaten trekken dus met de drie punten terug naar huis. Club heeft na vier wedstrijden in groep D amper twee punten. Blauw-zwart blijft dus laatste, op 5 punten van coleiders PAOK en Zagreb, en kan bijna een kruis maken over de zestiende finales.

Meer voetbalnieuws