AA Gent neemt wraak op Lissabon: 3-1

AA Gent neemt wraak op Lissabon: 3-1

AA Gent neemt wraak op Lissabon: 3-1

Print
AA Gent heeft, in de slotfase van de wedstrijd in de Europa League, een overwinning afgedwongen tegen Sporting Lissabon, de leider in groep C. Het werd 3-1 tegen de B-ploeg van de Portugezen. De ploeg van Dury verbetert zo zijn overlevingskansen.

De goals kwamen van Smolders (7', 1-0), Saleiro (38', 1-1), Conté (79', 2-1) en Arbeitman (83', 3-1).

Rood

Gent startte gretig en na amper zes minuten wist Ljubijankic een strafschop te versieren na een trekfout in de zestien. Smolders zette feilloos om (1-0). De Belgische vicekampioen wilde absoluut revanche voor de vernederende 5-1 nederlaag van twee weken geleden, maar het Portugese B-elftal, zonder Maniche, Helder Postiga en Liedson, liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden.

Vooral Saleiro bleek een gesel voor de Gent-verdediging te zijn. Na 38 minuten rondde die dan ook een knappe actie langs rechts met het hoofd af (1-1). Een kwartier voor affluiten liep de Portugese aanvoerder Abel tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor Sporting met z'n tienen verder moest.

Gent bleef drukken en dat leverde na 80 minuten eindelijk het winnende doelpunt op. Invaller Conte gaf met een prachtige krul doelman Hildebrand het nakijken (2-1). Amper drie minuten bezegelde de eveneens ingevallen Arbeitman het lot van de Portugezen. Na een actie van de pijlsnelle El Ghanassy gleed hij de 3-1 binnen.

4 punten

Op de vierde speeldag in groep C van de Europa League zorgden de Gentenaars dus voor een stunt van formaat. Gent heeft nu vier punten uit evenveel wedstrijden en blijft daarmee in het spoor van Lille (5 ptn) en Levski (4). Sporting blijft leider met negen punten.

In de andere groepswedstrijd verdeelden Levski Sofia en Lille netjes de punten (2-2). Op de vijfde speeldag ontvangen de Gentenaars in eigen huis Levski Sofia.

Meer voetbalnieuws