Goedgelovige burgers worden opgelicht met briefactie’

Print
Hoboken - Een zoveelste poging tot oplichting van goedgelovige burgers met een briefactie vanuit Tanzania, van 'Charles Taylor (JNR). Je kan stinkend rijk worden door te faxen naar.... Maar je moet binnenkort wel eerst veel geld storten, om de onkosten te betalen.

Verschillende Hobokenaars kregen een brief in de bus van 'Charles Taylor', de zogenaamde zoon van een vroegere president van Liberia. Door de VN vastgehouden voor oorlogsmisdaden. Mister Taylor junior ziet de kans om 177 miljoen Amerikaanse dollar te recupereren, maar deze som staat op een rekening op de naam van een vriend van pa Taylor, toevallig de naam van de ontvanger van de brief in België. We zullen hem x noemen.

De handtekening van X is dus van cruciaal belang. Als hij op het voorstel van zoontje 'Taylor', die zogezegd vastzit in een vluchtelingenkampen dus weinig kan doen, ingaat, krijgt hij zowaar 30% van deze som.

X moet alleen zijn gegevens doorsturen en zal dan te horen krijgen wat hij moet doen om stinkend rijk te worden.

Het is al een oude truc. X zal veel betalen. En niets ontvangen. Maar toch trappen mensen er in. Zoals bijna de persoon die mij om meer info vroeg.

Hugo Wilri

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio