Dikkerds worden televisiesterren

Dikkerds worden televisiesterren

Dikkerds worden televisiesterren

Print
"Ik kan niet lopen omdat ik het benauwd krijg. Eten is mijn drug", zegt een 31-jarige man die 215 kilogram weegt. "Ik verberg me om te eten, het is iets wat ik niet kan controleren", zegt een 21-jarige vrouw die 152 kilogram weegt. Twee getuigenissen van deelnemers aan het Argentijnse televisieprogramma 'Cuestión de Peso'. Het programma begint deze week aan zijn vierde seizoen.

'Cuestión de Peso' beloont mensen die kilo's willen kwijtraken via een dieet van experts, psychologische hulp en oefeningen. Wie wekelijks 10 procent van zijn gewicht kwijtraakt, krijgt geldprijzen en de mogelijkheid om de strijd met de weegschaal voort te zetten. Van de 160 kandidaten die aan de eerste drie seizoenen van 'Cuestión de Peso' deelnamen, zijn er 75 nog steeds in goede vorm, zegt de producent.

Voor dit seizoen meldden zich zesduizend kandidaten aan. Sommigen kwamen uit het diepe binnenland en kampeerden nachten bij de selectieplaats om zeker een kans te maken. De format is zo populair dat ook zenders in andere Latijns-Amerikaanse landen hem nu hebben aangekocht.

IPS

.

Nu in het nieuws