De Lijn start weldra met dienstroosters in Google Maps

De Lijn start weldra met dienstroosters in Google Maps

De Lijn start weldra met dienstroosters in Google Maps

Print
De Lijn hoopt begin 2011 definitief van start te kunnen gaan met de integratie van zijn dienstroosters in Google Maps. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V). Slechts twee obstakels moeten nog worden uitgeklaard.

Google biedt openbare vervoersmaatschappijen over de hele wereld al enkele jaren de mogelijkheid om hun dienstregeling te laten opnemen in zijn routeplanner Google Maps. Concreet zullen gebruikers van Google Maps voortaan ook het openbaar vervoer als transportmiddel kunnen aangeven, tegenover de beperkte keuze tussen een reisweg te voet of met de wagen nu.

"De routeplanner zal dan het beste traject aangeven, inclusief volledige dienstregeling van De Lijn en eventuele overstappen", verduidelijkt sp.a-parlementslid Jan Roegiers, die minister Crevits een schriftelijke vraag stuurde over de timing. Hij hoopt ook dat op termijn ook files in de Google-kaart opgenomen zullen worden.

Blinde vlek

Brussel was één van de eerste Europese hoofdsteden die met de MIVB op de kar sprong, maar Vlaanderen blijft volgens Roegiers voorlopig nog een blinde vlek. Daar zou nu verandering in komen, al moeten twee obstakels eerst nog worden uitgeklaard, zo antwoordde minister Crevits.

Ten eerste onderzoekt Google momenteel een voorstel van De Lijn om de aansprakelijkheid te verdelen en ten tweede zorgt ook de visualisatie van de reiswegen nog voor een technisch probleem. Voor dat laatste is De Lijn intussen naar een alternatieve oplossing op zoek, aldus nog Crevits.

.

Nu in het nieuws