Belofte Jim Aernouts verkast naar Sunweb

Belgisch beloftekampioen Jim Aernouts fietst vanaf 1 januari als belofte voor Sunweb-Revor. Op 1 september 2011 wordt de Kalmthoutenaar prof bij het team van manager Jurgen Mettepenningen. Aernouts tekende een contract tot eind 2012.

Jim Aernouts won vorige winter het BK in Oostmalle en was dit seizoen al goed voor winst in Ruddervoorde en vier podiumplaatsen.

“Ik ben heel blij met deze transfer”, zegt Aernouts. “Prof worden was een doel, en dat is me nu gelukt. Ik voelde meteen veel vertrouwen bij de teamleiding van Sunweb-Revor. Ik kreeg ook een aanbod van mijn huidige team, BKCP-Powerplus, maar dat van Jurgen Mettepenningen was zowel sportief als financieel aantrekkelijker."

"Ik kies er bewust voor om pas volgende winter prof te worden. Zo kan ik dit seizoen mijn titel verdedigen op het BK bij de beloften, en kan ik de komende zomer af en toe ook eens op lager niveau aan de slag.”

“Onze beloftekern presteerde al sterk in de breedte, maar miste deze eerste weken een echte leider", zegt Jurgen Mettepenningen. "Met Jim erbij hebben we een kandidaat op winst in BK en WK. Hij is een enorme versterking. Dit jaar bewees Jim bovendien al over de nodige capaciteiten te beschikken om ook bij de profs zijn mannetje te staan. Hij heeft veel potentieel, we geloven dat hij nog heel wat kan verbeteren.”Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio