Geen blokkade N41

De aangekondigde blokkade van de gewestweg N41 is na beloften over het wegwerken van de knelpunten aan het kruispunt Biezestraat-N41 afgeblazen.

arlette vanden bonne

Dat zeggen burgemeester Herman Vijt (CD&V), zonechef Jan Ketels en het comité N41 veilig door Hamme in een gezamenlijke verklaring.

De versmalling van het fietspad op de N41 is definitief goedgekeurd door de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) en wordt zo snel mogelijk aanbesteed en uitgevoerd. De gemeente dient een aanvraag in bij de AWD om de rode achtergrond van de fietsopstelstroken en de fietsoversteekplaats zelf zo snel mogelijk uit te voeren. De voorbije weken zijn al tal van veiligheidswerken uitgevoerd aan het kruispunt.

"Gezien de gunstige ontwikkelingen worden alle geplande acties bevroren. We zijn blij dat door onze harde inzet, dossierkennis, wederzijds respect en gezond boerenverstand de N41 weer een beetje veiliger wordt. Als alles is afgewerkt trakteert het Actiecomité N41 met een tournee general voor alle Hammenaren.", verklaren burgemeester Vijt, zonechef Ketels en het actiecomité N41.

WIM ONSELAERE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio