Drugsdealers vinden afnemers in parenclubs

Drugsdealers vinden afnemers in parenclubs

Drugsdealers vinden afnemers in parenclubs

Print
Het Hasseltse parket vorderde donderdag celstraffen van 12 en 18 maanden tegen twee drugsdealers uit respectievelijk Halen (40) en Beverlo-Beringen (43). Zij waren vooral actief in het milieu van de 'swingerparty's', feestjes waarbij aan partnerruil wordt gedaan.

Het tweetal bezocht geregeld parenclubs en beschouwde de drugsbevoorrading als een 'vriendendienst'. De Halenaar leverde xtc, ghb (vloeibare xtc), 'special K' (ketamine) en namaak Viagrapillen. De man uit Beverlo produceerde de vloeibare xtc zelf en teelde cannabis.

Drugsplantage

Het drugscircuit werd blootgelegd nadat een Bruggeling betrapt was op het bezit van 100 xtc-pillen, die hij had aangekocht bij de Halenaar. Huiszoekingen bij de twee Limburgse verdachten leverden nog meer 'snoepjes' op. In Beverlo botsten de speurders ook op een drugsplantage met 525 weedplantjes. In de kelder lagen recent geoogste planten te drogen.

De openbare aanklager raamt de winst van de twee dealers op 9.000 euro en verzocht om de verbeurdverklareing van dit 'vermogensvoordeel'. Omdat de Beringenaar de stroom voor zijn plantage illegaal aftapte, vraag netbeheerder Infrax een vergoeding van 8.400 euro. De advocaat van de Halenaar vroeg de strafrechter een werkstraf uit te spreken. Het vonnis wordt op 2 december geveld.

JaNi

.

Nu in het nieuws