Kinderen ravotten volgend jaar in nieuwe speeltuin

Print
Westerlo - De speeltuin aan jeugdherberg Het Boswachtershuis in Westerlo blaast zijn laatste adem uit. In februari start de heraanleg van de speeltuin en het sprookjesbos.
Haast alle speeltuigen verdwijnen. Vooral de oudere toestellen beantwoorden niet meer aan de Europese veiligheidsnormen. In de plaats komen een klassieke speeltuin en een avonturenspeeltuin.

De klassieke speeltuin krijgt 3 leeftijdszones, die door bomen en grasstroken van mekaar worden gescheiden. Een zandschip voor de kleinsten, een combinatietoestel voor de 4 tot 8-jarigen en een nieuwe klimpiramide voor de 8-plussers zijn de blikvangers. In die zone komt nog een overdekt podium.

Het huidige sprookjesbos behoudt zijn karakter, maar krijgt uitbreiding met een avonturenspeeltuin. Om de link met 'Merode, prinsheerlijk platteland' te leggen, verrijst er een speelkasteel, een doolhof, een rivierbedding met speeleiland en een wigwamdorp.

De vernieuwing past in het onderdeel 'de Merode, prinsheerlijk platteland' van het inrichtingsplan Beeltjens en Kwarekken van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

De werkzaamheden starten begin februari en nemen 60 werkdagen in beslag.
Zonder tegenslag is de nieuwe speeltuin begin mei klaar. Aan de heraanleg hangt een prijskaartje van 72 000 euro. Daarvan neemt de Vlaamse Landmaatschappij 70 procent voor haar rekening, de gemeente betaalt 30 procent.

Jan SPRUYT

Bekijk het ontwerpplan!

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio