JH De Wommel riskeert straf voor nazifuif Blood&Honour

JH De Wommel riskeert straf voor nazifuif Blood&Honour

JH De Wommel riskeert straf voor nazifuif Blood&Honour

Print
Wommelgem - Omdat het zijn lokaal, nochtans ongewild, voor een concert van Blood&Honour heeft verhuurd, wil de burgemeester jeugdhuis De Wommel schorsen.

Een 300-tal neonazi’s uit België, Nederland en Duitsland verzamelde zaterdag in het lokaal van jeugdhuis De Wommel voor een concert. Bij de aankomst van de eerste concertgangers kreeg het bestuur van De Wommel meteen door dat het was misleid. Enkele jongeren hadden zaterdag De Wommel aangeklampt, omdat ze zogezegd door een dubbele boeking plots geen zaal meer hadden voor een concert ’s avonds.

“We zijn in de val gelopen. Nochtans hebben we nog expliciet gevraagd of ze niets met Blood&Honour te maken hadden. ’s Avonds zijn we meteen klacht gaan indienen”, zegt Johan Smits namens het bestuur.

Desondanks tilt burgemeester Walter Van Der Plaetsen (Open Vld) zwaar aan de zaak. “De Wommel heeft haar zaal onderverhuurd, terwijl het dat niet mag en het lokaal zelf aan een spotprijs krijgt. Om herhaling te voorkomen, moet volgens mij het reglement voor het lokaal strikter gemaakt worden. Verder wil ik een schorsing van de Wommel, zodat het een les leert. Op de gemeenteraad zien we wel of men mij wil volgen”, zegt hij.

JVDPO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio