"Nederlander Van der Garde pikt Belgische F1-kans van D'Ambrosio af"

Nederlander Van der Garde pikt Belgische F1-kans van D'Ambrosio af

"Nederlander Van der Garde pikt Belgische F1-kans van D'Ambrosio af"

Print
Jerome D'Ambriosio mag zijn hoop om de eerste Belg in de Formule 1 te worden in 16 jaar tijd, opbergen. Dat meldt de Waalse pers althans. Virgin Racing, het team waarvoor D'Ambrosio (foto) momenteel tijdens de vrijdagtraingen in actie komt, zou de Nederlander Guido Van der Garde verkiezen.

De jongste maanden gonsde het van de geruchten omtrent het tweede stoeltje bij Virgin. De Duitser Timo Glock blijft ook in 2011 aan als eerste piloot, maar de positie van de Braziliaan Lucas di Grassi wankelt. Enkele mindere resultaten (een zware crash op weg naar de startopstelling in Japan, gevolgd door een nieuwe crash in Korea) deden zijn kansen geen goed. Bovendien heeft hij geen zak geld ter beschikking.

Volgens di Grassi zelf zou het team nochtans het liefst met hem verdergaan, maar kunnen omstandigheden (lees: geldnood) daar anders over beslissen.

Van der Garde

Als voornaamste kandidaten voor het stoeltje van di Grassi werden Guido Van der Garde en Jerome D'Ambrosio genoemd. Maar de goede prestaties tijdens de vrijdagtrainingen ten spijt, zou D'Ambrosio buiten de boot vallen. Van der Garde zou komend weekend, tijdens de Grand Prix van Brazilië, tekenen voor Virgin, zo meldt La Libre Belgique.

De Nederlander zou dubbel zoveel geld als 'Jerommeke' op tafel kunnen leggen. Hij kan rekenen op de steun van het kledingmerk McGregor, waarvan zijn schoonvader een belangrijke aandeelhouder is en waarbij zijn manager commercieel directeur is.

Meer sportnieuws