Canadees koppel geeft hele lottowinst weg aan goede doel

Canadees koppel geeft hele lottowinst weg aan goede doel

Canadees koppel geeft hele lottowinst weg aan goede doel

Print
Een Canadees koppel dat 11 miljoen dollar won met de lotto, heeft het volledige bedrag weggegeven. Hun vrienden, ziekenhuizen en goede doelen varen er nu goed mee.

De goedhartige Allen en Violet Large noemen hun lottowinst een "erge hoofdpijn". Daarom hebben ze ook besloten om het bedrag zelf niet uit te geven, maar alles weg te schenken.

"Wat je nooit gehad hebt, kan je ook niet missen", legt de 78-jarige Violet uit. Het koppel, dat al 36 jaar getrouwd is, won het bedrag in juli van dit jaar. "Daarvoor stelden we het goed, we waren geen miljonairs, maar we hadden alles wat we nodig hadden", vertelt de 75-jarige Allen.

Kanker

In juli werd Violet net behandeld voor kanker. Vorige week kreeg ze haar laatste chemobehandeling. "Dat geld is niet belangrijk, want we hebben elkaar", zegt haar man nu.

De ziekenhuizen die Violet behandeld hebben, worden daarvoor beloond en mogen delen in de winst. Ook aan organisaties die strijden tegen kanker, diabetes en alzheimer geven Violet en Allen geld. Nog een deel van de winst gaat naar de lokale brandweer, kerken en begraafplaatsen, het Rode Kruis en het Leger des Heils.

"Het geeft ons een goed gevoel. Er zullen zoveel goede dingen gedaan worden met dat geld", aldus Violet. "Wij zijn de gelukkigen. Ik heb niets te klagen."

Beeld: The Daily Mail

.

Nu in het nieuws