Antwerpse begeleiders staken mogelijk op 15 november

De Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) heeft voor maandag 15 november een stakingsaanzegging ingediend voor de Antwerpse treinbegeleiders. Dat maakt de vakbond donderdag bekend.

jrosquin

De begeleiders zullen dan mogelijk de hele dag het werk neerleggen. Volgens OVS kan het personeel zich niet akkoord verklaren met de nieuwe dienstregeling die volgende maand in voege treedt. Vooral de korte keringstijden zijn hen een doorn in het oog. Daarnaast worden onder andere het personeelstekort en de hoge werkdruk aan de kaak gesteld.

"Meerdere vergaderingen met de directie Mobility (het reizigersverkeer binnen de NMBS, nvdr) hebben geen oplossing gebracht. De directie Mobility blijft bij haar standpunt en wil er geen duimbreed van afwijken", stelt de vakbond in zijn persbericht. "Als alle verzoeningspogingen mislukken, blijft alleen een neerlegging van het werk over."

Vakbondsafgevaardige Luc Pauwels van OVS acht de kans dat het op 15 november effectief tot een 24 urenstaking komt vrij reëel. Hij benadrukt ook dat de actie voor ernstige hinder kan zorgen, omdat er geen treinen zonder begeleider kunnen vertrekken.