Derde fase restauratie Sint-Genovevakerk start in 2011

De aanbesteding voor de derde en laatste fase van de restauratie van de Sint-Genovevakerk in Steenhuffel zou in 2011 van start kunnen gaan.

Het ziet ernaar uit dat de restauratie van de Sint-Genovevakerk in Steenhuffel (Londerzeel), een dossier dat al in 1984 werd opgestart, eindelijk afgerond kan worden. De derde en laatste fase omvat de restauratie van de romaanse toren, het gotische koor met sacristie, twee waardevolle glasramen uit de zestiende eeuw, de ruitvormige glasramen, het schrijnwerk en de kunstwerken.

Ruimte en Erfgoed heeft het dossier onlangs doorgegeven aan het hoofdkantoor, wat voor het gemeentebestuur van Londerzeel betekent dat het waarschijnlijk in 2011 zal kunnen overgaan tot de aanbesteding. Het bedrag dat in aanmerking komt voor subsidie bedraagt 1.106.150 euro. Architectenkantoor Dirk Geeroms, gespecialiseerd in restauraties, werd aangesteld als ontwerper.

Tussen 2002 en 2004 werden al eens dringende herstellingswerkzaamheden uitgevoerd aan het koor. In 2007 werd een cultuurhistorische interieurstudie uitgevoerd die mee werd opgenomen in het huidige dossier.

PIB

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio