Academie pronkt met zwarte doos

De Amelberga-academie aan de Polenlaan is vernieuwd. De school voor muziek, woord en dans beschikt voortaan onder meer over een professioneel auditorium.

jrosquin

De Stekense afdeling van de academie heeft eindelijk zijn eigen en ‘volwaardige’ stek. Aanvankelijk werden de leerlingen ondergebracht in de gebouwen van de Broederschool aan de Nieuwstraat, waarna ze verhuisden naar het dienstencentrum Amelberga aan de Polenlaan.

“Al snel bleek dat deze ruimte te klein was om naast muziek ook woord en dans te kunnen onderwijzen”, zegt schepen van Kunstonderwijs Nicole Van Duyse (CD&V). “In 2005 werd door het gemeentebestuur beslist om het centrum uit te breiden.”

Vijf jaar later kan de academie uitpakken met een gloednieuwe infrastructuur. Een auditorium, ofwel de ‘zwarte doos’ is het pronkstuk van de vernieuwde school.

“De uitbreiding is vooral gericht op de afdeling woord”, verduidelijkt Van Duyse. “De ruimte beschikt over de nodige belichting, professioneel geluid en een podium voor het organiseren van voorstellingen. Uiteraard kunnen ook de muzikanten er terecht en elke zaterdag vindt er een dansopleiding plaats.”

De totale kostprijs van de nieuwbouw bedraagt 404.000 euro.

BeFo

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio